Tunteeko kukaan enää avioparia, joka aikoo olla yhdessä koko elämänsä? Nyt nti Elinorin hyvä ystävä Perheenäitikin harkitsee eroa. Nti Elinor ja Perheenäiti istuivat eräänä iltana terassilla täysikuuta katsellen, ja nti Elinor sai kuulla koko jutun. 
 
Meillä oli sopimus, Perheenäiti valitti, että minä hoidan lapset kotona, ja mies saa tehdä uraa. Nyt kun lapset ovat isompia, minä haluaisin jo päästä vapaalle mutta hän ei halua jäädä lapsenvahdiksi. En voi palkata lapsenvahtia, kun rahat ovat miehellä. Työpaikkaa ei tahdo löytyä, kun ei ole kokemusta. Ystäviinkään ei ole tullut pidettyä yhteyttä. Joten hoidan lapsia kotona. Tai eroan ja hoidan lapsia kotona. 
 
Koska saan toteuttaa itseäni ja tehdä niitä asioita, joita minä haluan? Perheenäiti huokaisi täysikuulle.
 
Siinä infrapunalämmittimen alla nti Elinor tunsi putoavansa suoraan keskiajalle, syvälle viktoriaaniseen parisänkyyn, jossa naisen käskettiin sulkea silmät ja ajatella isänmaata. 
 
Nti Elinor kokee olonsa niin avuttomaksi tällaisten kysymysten edessä. Onneksi nti Elinorin laajasta kirjahyllystä löytyy usein vastaus, ja Perheenäiti saa heti ensi tilassa lahjaksi erään teoksen.
 
Nti Elinor kirjoittaa huoneentauluunsa isoilla kirjaimilla: Oma huone. Oma raha. Oma mieli. Omat ystävät. Oma elämä.