Nti Elinorin hyvä ystävä Humanisti tuli toipumaan pariksi päiväksi nti Elinorin hellään huomaan. Humanisti oli ollut vaarassa: hänen umpisuolensa oli lähes puhjennut, ja Humanisti oli operoitu läheisessä sairaalassa tulipalokiireellä. Humanisti makasi nyt voipuneena nti Elinorin valkealla ekodesignsohvalla ja mietiskeli lääketieteen viimeisiä edistysaskelia.
 
Ajatella, että lääkäri suoritti leikkauksen etäyhteydellä kolmensadan kilometrin päästä!, Humanisti hämmästeli. Nti Elinor siveli lempeästi Humanistin otsaa ja kuvitteli, kuinka robottikäden veitsi ja neula katgut-lankoineen viuhuivat, kun lääkäri oli ottanut etäyhteyden ja etänipsaissut palan Humanistin umpisuolesta pois. 
 
Tekikö lääkäri etätöitä kotonaan? Oliko hän etäpelastanut Humanistiparan hengen lapsen tarhaan viemisen ja pyykkikoneen tyhjentämisen välissä?
 
Ihmiset voivat mitä vain etänä, pitää virtuaalineuvotteluja, käydä etäkoulua ja etäopiskella, tavata niin ystäviä kuin psykologiakin etänä... Meillä on etäelämä, humanisti nurisi. Humanisti näytti niin synkän kalpealta, että nti Elinorin oli taas kokeiltava hänen otsaansa kuumeen varalta.
 
Etänä etänä näytä sarves, onko huomenna pouta, Humanisti huokaisi syvään.