Nti Elinor muistaa vielä, kuinka hänen hyvä ystävänsä Kansantaloustieteilijä selitti hänelle talouskasvun ideaa. Nti Elinor rakastaa matematiikan loogista kauneutta ja pyöräytti talouskasvusta matemaattisen näköisen kaavan: 
 
Enemmän tuotantoa = paremmin tyydytetyt tarpeet = enemmän hyvinvointia
 
Jokin silti häiritsee nti Elinorin mieltä. Hän nimittäin kävi läpi vaatehuonettaan, ja löysi sieltä uusia vaatteita, joita ei ole koskaan käyttänytkään. 
 
Mihin tarpeeseen on hankittu vaate, jota ei ole koskaan käytetty, nti Elinor pohtii. Millainen tarve se on, joka häviää kun vaate kannetaan kaupasta ulos? Luottokortin käyttötarve? Kortteja on kyllä mukava esitellä, myöntää nti Elinor. 
 
Joku myös tekee sillä liiketoimintaa, huomauttaisi Kansantaloustieteilijä. Luottokortit eivät ole ilmaisia. Talous kasvaa siitäkin.
 
Nti Elinor roikottaa yhtä käyttämätöntä pikkumustaa sormiensa välissä ja miettii. Kuinka paljon hyvinvointia hän sai sillä, että näytti luottokortteja designputiikin kassajonolle? Kuinka paljon sillä, että kantoi kotiin vaatteen, jota ei koskaan käytä?
 
Nti Elinor lahjoittaa käyttämättömät vaatteet hyvinvointeineen kierrätysorganisaatiolle. Ehkä designasut löytävät tarvitsijansa jossakin kehitysmaassa.