Nti Elinorin ekologinen keittiö tarkistetaan vuosittain, jotta sen ympäristöjälki pysyisi sallittujen normien sisällä. Tällä kertaa ekokeittiöiden mainoskravattiin pukeutuneella Myyntiedustajalla oli uutta kerrottavaa.

Toivottavasti olette ollut tyytyväinen Lähikivi-tuotteeseemme? Myyntiedustaja tarkasteli kiiltäväpintaista kivitasoa ja rapsutti siitä jotain näkymätöntä irti. Nti Elinor äännähti myöntävästi ja painoi mieleensä huomautuksen siivoojille.

Meillä on uusi tuote, joka voisi kiinnostaa Teitä, Myyntiedustaja virkkoi nti Elinorille. Erikoisuutemme Luomukivi sopisi Teidän keittiöönne erittäin hyvin. Se tulee sertifioidulta ekologiselta puhdasalueelta. Kaukaa tosin, mutta maksamme logistiset ympäristömaksut puolitoistakertaisina.

Myyntiedustaja suoristi kravattiaan ja hymyili posket hehkuen.

Luomukivemme on, totta kai, luonnonmukaisesti hakattu. Ja kivenhakkaajat, oi joi, heistä pidetään hyvää huolta. Heitä ruokitaan vain luomuruoalla ja heillä on vaatteet. Ekovaatteet! Heidän lääkkeitään, kivipölyastmaa varten tietenkin, ei testata eläimillä. Ja vapaa-aikana he saavat leikkiä puuleluilla, jotka on valmistettu luomuplantaaseilla kasvatetusta sertifikaattiakaasiasta. Todellinen luonnontuote, eikö?

Luomu on nousussa, mutta toistaiseksi Nti Elinor aikoo tyytyä ekohyväksyttyyn keittiöönsä, jossa on vain Lähikivitasot.